«

set. 26

Artur Mas i Oriol Junqueras reben conjuntament la VIII Medalla Pau Claris de l’Associació Patriòtica Catalunya1640

 

 El passat 22 de setembre el president Artur Mas i l’actual vicepresident Oriol Junqueras van ser distingits amb la Medalla Pau Claris, que des del 2007 atorguem a persones i entitats que s’han distingit especialment per la seva contribució al redreçament nacional i a l’assoliment de la plena sobirania del nostre país. Tal com va dir el president de Catalunya 1640 en el seu discurs, els hem reconegut respectivament, el seu esforç per portar el seu espai polític a una inequívoca aposta independentista, en el cas de CDC, i per fer del vell partit de Macià i Companys una eina de nou endreçada al servei del país. També hem volgut distingir-los per haver estat objectiu de les clavegueres de l’Estat espanyol i, en el cas del president Mas, per trobar-se immers en un cas de persecució política arran del procés participatiu del 9-N que faria envermellir qualsevol estat democràtic del món.

 

Durant l’acte, el periodista, escriptor i professor Francesc Canosa va glosar els seus mèrits i ens va ajudar a reflexionar sobre el moment excepcional on som: un país que ja ha superat el dret a decidir perquè vol el dret a existir. En rebre la medalla de mans del president de Catalunya 1640, els guardonats van fer referència especial a allò que enllaça el nostre present amb els punts forts i febles del procés revolucionari de 1640, tot insistint en la necessitat de jugar (com en els moments clau de la història del nostre país) totes les cartes possibles en el context internacional.

 

En el marc incomparable del castell de Montjuïc, una gran estelada va presidir l’acte, celebrat en el pati d’armes que el president Lluís Companys va travessar un dia d’octubre de 1941 en dirigir-se al consell de guerra on seria condemnat a mort. En memòria seva i en reconeixement als guardonats, el centenar de socis i amics que vàrem participar de l’acte (acompanyats de diputats, senadors i regidors) el cloguérem amb el Cant dels Segadors.

 

Fotògraf: Albert Aymà

Més fotos cedides pels nostres seguidors: