«

»

ag. 04

Acte de Lliurament de la VIII medalla Pau Claris

medalla

Des de fa més d’una dècada, un cop l’any, al voltant de l’aniversari del Corpus de Sang de 1640 (un dels fets cabdals de la història de Barcelona, per cert, gairebé del tot oblidat per les institucions), la nostra associació, formada principalment per antics militants del Front Nacional de Catalunya i altres amics, celebra la seva festa. És una trobada que ens permet debatre i analitzar en companyia l’apassionant cruïlla en la qual ens trobem immersos i els reptes que es planteja el país en els mesos immediats.

Aquesta festa d’acabament del curs ha coincidit, d’ençà del 2007, amb l’atorgament de la Medalla Pau Claris, distinció emblemàtica de la nostra associació que té per objecte distingir aquelles persones físiques i jurídiques que han prestat serveis de relleu a la causa del redreçament nacional del nostre país i la construcció de l’únic futur digne amb la recuperació de la plena sobirania política.

En els anys precedents, aquest guardó ha estat atorgat al Front Nacional de Catalunya (2007), l’Acció Cultural del País Valencià, a través de l’Eliseu Climent (2008); la xarxa d’escoles La Bressola, amb Joan Pere Le Bihan (2009), Joan Triadú i Font (2010), l’Obra Cultural Balear, amb Jaume Mateu (2011), la Mònica Terribas (2012) i l’Assemblea Nacional Catalana, en la persona de la seva presidenta aleshores, la Carme Forcadell (2013). Gairebé des d’aquell dia hem treballat per poder fer realitat un objectiu llargament cobejat: l’atorgament de la vuitena Medalla Pau Claris al president Artur Mas i al vicepresident actual del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras.

L’acte discorre tradicionalment en paral·lel a un àpat i té com a parts essencials, una glosa dels mèrits dels guardonats, per a la qual hem comptat amb la participació, respectivament, de Francesc Espriu, Vicent Sanchis, Bernat Joan, Jordi Porta, Sebastià Alzamora, Pere Martí i Ferran Requejo. A continuació, el president de Catalunya 1640, en nom de la Junta Directiva, adreça unes paraules als assistents que marquen els objectius de l’entitat en funció del moment polític, i tot seguit lliura la medalla als guardonats, que n’ofereixen també un discurs de tancament. L’acte es clou amb el Cant dels Segadors.

Aquest any, donada l’excepcionalitat del moment, hem volgut donar un caire més reivindicatiu i traslladem l’acte al Castell de Montjuïc, un lloc emblemàtic per al Cap i Casal, i comptarem amb el parlament del periodista Francesc Canosa.

Us hi esperem!

Entrada lliure fins omplir l’aforament per rigorós ordre de petició

Cal confirmar l’assistència a info@catalunya1640.cat